2 minggu ni aku sibuk betul... last saturday aku buat kenduri tahlil arwah mak aku 100 hari.. aku ngan adik beradik aku yang prepare food tuk hr tu... masing2 x de pengalaman masak tuk kenduri... nak pilih menu pun susah.. x tau nak masak ape... iyelah sendiri yang nak masak... setakat masak tuk 2-3 org tu boleh la... ni budget tetamu +-200 org... ramai tu... at last menu yang dipilih sambal sotong, kobis masak lemak, ayam goreng ngan sambal belacan + ulam... aku yg kena pergi pasar... pastu kena goreng ayam lak tu... nak dijadikan citer masa masak sambal sotong ada masalah pulak... mula2 dah confident boleh buat sendiri... kena la sambal tu ada bau ngan rasa hangin... semua dah mula risau cam ne nak buat ... terpaksa la import makcik aku tolong... yang best nyer makcik aku bg petua suruh masuk kentang... x penah di buat org masak sambal sotong masuk kentang... pastu dah la hangin masak sambal sotong guna sampai 5 kilo minyak... bila majlis mula semua yang masak tu risau sbb masing2 still rasa hangin tu gak... takut org complain... tp nasib baik org lain x rasa hangin tu... cuma yg masak e sbb dah tau.. makcik aku ckp tu semua sbb dah set dlm minded yang sambal tu hangin... mungkin gak...
this week aku nak buat birthday party anak aku... nnt aku sambung balik citer pasal party ni... tgk apa lak yang jadi...
P/S : thank busu coz jadi penyelamat....
~SEMBILU~
14 years ago
thanks ajer??? hehehe...
ReplyDeletetngu jap gi org KP dtng seranggggggggg